SHARE Bilten: Izborna kampanja u samoizolaciji

#izbori2020


SHARE Fondacija je u periodu od 6 nedelja pratila aktivnosti političkih stranaka i njihovih lidera u onlajn medijima i na društvenim mrežama.

O događajima koji su pratili ovu izbornu kampanju, koji politički akteri su se najviše oglašavali na Fejsbuku, o čemu se tvitovalo, kako su onlajn mediji izveštavali o izborima i šta se dešavalo u vreme izborne tišine u sveobuhvatnom izveštaju sa vizualizacijama.  → SHARE Fondacija

Izveštaj smo predstavili na onlajn konferenciji “Šta se desilo sa onlajn kampanjom”, čiji snimak možete da pogledate na našoj Fejsbuk stranici.


Halo


Poslušajte nekoliko razgovora građana Srbije sa operaterima SNS-a.

SHARE_BBS je moguće pratiti putem svih popularnih podkast aplikacija i servisa: Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer, Stitcher, Podcast.rs ili RSS čitača dodavanjem ove adrese. Sva izdanja serijala su takođe dostupna na Telegram kanalu i YouTube plejlisti.


Ko zove da vas pita za zdravlje pred izbore?


Zvoni vam mobilni telefon, nepoznat broj, fiksna linija. Javite se, a ljubazni aktivista vam postavi pitanje svih pitanja pred izbore: “Da li možemo da računamo na vaš glas?” 

Tokom kampanje za protekle izbore, ovaj scenario su proživeli mnogi građani Srbije, među kojima i Nebojša iz Beograda. Nebojša šalje mejl Telekomu s namerom da otkrije na koji način je SNS došao do brojeva telefona njegove porodice. Nastavak Nebojšine sage → SHARE Fondacija


PLUS:


→ Autorski tekst Nevene Martinović o onlajn nasilju nad novinarkama → Institut za medije Crne Gore

→ Tajne „Tvrđave“, platforme koju koriste internet aktivisti SNS → Javno

→ Apel za očuvanje Open Technology FundSave Internet Freedom

→ Građanin Mičigena uhapšen za zločin koji nije počinio zbog greške sistema za prepoznavanje lica → NY Times            

→ U Norveškoj privremeno zabranjena upotreba aplikacije za praćenje kontakata → Euronews 


PRIJAVITE SE NA SHARE BILTEN